tisdag 19 juni 2012

Sommar, sol och fjärilstårta



Lagom till sommarens inträde beställdes en somrig tårta, fylld med chokladmousse signerad Jan Hedh och täckt med en härlig hallonsmörkräm som publicerades i DN för ett par veckor sedan som Linda Lomelino har med i sin nya tårtbok. Det var en bra smörkräm att jobba med, det var lätt att täcka tårtan med ett tunt lager (jag tycker själv inte om när lagret med smörkräm blir tjockt) och dessutom smakade den riktigt fräscht och gott.
Ljusa tårtbottnar smälte väl ihop med chokladmoussen och hallonsmörkrämen
Eftersom min man har lite svårt för sugarpaste, passade jag även på att träna på att göra min egen marsipan (jag utgick från mandelmassa 50/50 - så inte helt från grunden än) och resultatet blev smakmässigt mycket bra. Den blev härligt mjuk och lättarbetad, men knepigt att få den helt vit. Men den blev ganska snyggt melerad, gav lite vintagekänsla. Det syns egentligen bäst på de två avslutande bilderna.


Slutresultatet dekorerades somrigt med fjärilar och blommor - en riktig midsommartårta.

För ett levande intryck kan man lägga fjärilarna i t.ex. en äggkartong för att böja upp vingarna.

Fjärilarna som flyger ovanför tårtan är fästa med kristyr på floristtråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar