lördag 14 april 2012

Mer minicupcakes och svartvinbärsmousse

Celebert besök på jobbet inspirerade till fler minicupcakes med röda och rosa somriga blommor (men nu faller snö utanför mitt fönster...). Chokladcupcakes fyllda med svartvinbärsmousse och toppade med vitchokladfrosting.


Receptet på svartvinbärsmoussen kommer här:

250 g svarta vinbär
1 dl socker (minska på sockret om du gillar en mer syrlig smak på din mousse)
4 gelatinblad
100 g philadelphia
2 dl vispgrädde
ev. 1 tsk vaniljessens

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Tina bären och mixa dem tillsammans med socker. smält gelatinbladen i lite vatten eller i lite av bärsåsen i en kastrull. Vispa ned gelatinmixen i resten av bärsåsen. Vispa även ned färskosten. Vispa grädden fast och blanda sedan ned bär/ostmixen i grädden.

Mousse går även bra att göra med andra bär. Om man använder blöta bär (t.ex. blir ofta frysta jordgubbar väldigt blöta) kan man öka mängden gelatin med 1 blad.

Låt smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar