Idag kunde man läsa i DN att påsktårta är en ny trend. Vi vill ha tårta till allt fler tillfällen under året, något som jag tycker är fantastiskt roligt! Skönt att det inte bara är jag som gillar tårtor :).
Min kusin ska gifta sig i sommar och eftersom jag tillfrågats att göra deras bröllopstårta, så testar jag nu deras önskemål i de tårtor jag gör. I min påsktårta som min man fick med sig till det nya jobbet provade jag att fylla chokladbottnar med Geishafluff och en hemmagjord hallonsås smaksatt med vaniljstång och punsch. Det blev riktigt gott, men till kommande testlagning ska jag öka mängden Geisha i fluffet. Receptet återkommer när jag är mer nöjd med resultatet.
Så här ser min påsktårta ut, dekorerad med påskliljor spritsade i kristyr, påskharar i marsipan och blommor/bård i sugarpaste.
Jag brukar tänka på att inte blanda för många färger när man dekorerar sin tårta. Här finner man gult, lila och rosa mot en vit bakgrund och tre färger brukar vara lagom. |
Det här var första gången jag fäste en bård på en så stor tårta (33 cm). Det var lite pillrigt, men gick bra genom att använda plasfolien jag kavlat på för att lyfta och fästa bården.
|
För att ge ögonen ett levande intryck, fäst en vit prick i den svarta pupillen. |
GLAD PÅSK!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar