fredag 23 mars 2012

Att göra en minitårta

I helgen ska simskoleföreningen som jag är engagerad i avtacka två ledamoter och vi tänkte att det kunde vara kul om de fick varsin liten minitårta. Då passar jag på att lägga upp hur jag brukar göra mina minitårtor! Resultatet ska bli det här:



Jag utgår från muffins som jag hyffsar till formen på med hjälp av ett runt kakmått:


Därefter delar jag muffinsen på mitten och  plastar en liten rund kakform. Den ena halvan av muffinsen placeras i botten av formen och nu fäster jag också en plastfilm för att hålla fyllningen på plats och kunna bygga tårtan högre än kakformen.


Sedan gäller det att ha tålamod och låta moussen sätta sig ordentligt (egentligen är det lite överkurs att fylla med mousse, det går lika bra att fylla med något fastare som sylt, lemoncurd eller smörkräm). Vill man vara säker på att den fortsatta monteringen ska gå smidigt kan man lägga en ring med smörkräm längs med kanten innan man fyller med mousse. Anledningen till att jag inte gjort det är att jag inte är så förtjust i smörkräm, utan vill ha så mycket mousse som möjligt. Men man lever farligt!

När mousses stelnat täcker jag minitårtan med smörkräm och sugarpaste (eller marsipan om man föredrar det, men i det här fallet är det hemmagjord sugarpaste som används):



Det är nu det roliga börjar! Det är alltid lika kul att ha den odekorerade, men helt förberedda tårtan framför sig och bara sätta igång. Ett överflöd av fjärilar och blommor var min plan och här är resultatet:



Jag hoppas att tjejerna gillar bakverken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar