Här kommer lite bilder på pappas prinsesstårta. Den är fylld med vaniljkräm och blåbärssylt samt täckt med grädde och marsipan. För ovanlighetens skull hade jag köpt färdigfärgad, grön, marsipan och tyckte nog att den var lite gräll. Men smaken var toppen! Jag lät små rosa blommor utgöra bården och de fick även vara med kring de större rosorna ovanpå tårtan för att ge lite trädgårdskänsla.
|
Små pärlor i blommorna gör stor skillnad, så även om det är pillergöra är det värt det. |
|
Rosorna på tårtan är spritsade i smörkräm. Jag har gjort en del rosor i flowerpaste, men jag tycker att man får en härligt verklighetstrogen känsla med spritsningen. Dessutom är det kul. |
|
De spritsade löven blir pricken över i. Om man inte blandar den gröna färgen helt i smörkrämen får man fina skiftningar som ger fina blad. |
Jag har även haft en bakhelg med goda vänner (med avbrott för Mello förstås). Intresset för bakning varierar i vänskapskretsen, men vi var tre glada tjejer som bakade från morgon till kväll. Instruktionen var att man tog med sig recept och ingredienser till ett bakverk och att det skulle bli så mycket att det räckte till att fylla upp frysar och skåp. Dock blev det mesta lite för smakligt för att spara och gick åt med rasande fart. Här är lite bilder på våra kreationer:
|
Här är första satsen macroner. De är smaksatta med citron och fylldes sedan med citronkräm. |
|
Här är våra lakritsmuffins. Toppingen är en härligt chokladig gräddblandning som smaksatts med turkisk peppar, lakritsextrakt och salmiaksalt. Vi toppade med sockerblommor, engelsk konfekt och en gnutta flingsalt. | >>>
|
|
Våra ljusa muffins hade chokladsmak och toppades med vit choklad/philadelpiafrosting. Ett tips om man tycker att frostingen är för lös för att spritsa är att tillsätta florsocker till önskad konsistens. Då stelnar även ytan på frostingen och det blir lättare att frakta dina cupcakes. |
|
Vi gjorde tre varianter av macroner, den redan omnämnda med citronsmak, en med päronessens och en med jorgubb. Superkul och lite pillrigt att göra - resultatet blir verkligen ett mellanting av kaka och smågodis. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar